Olen ollut hyvän tovin keskenäni täällä kotosalla, kun mukulat ovat olleet kesälomailemassa. Vaikka tämä on tervetullutta akkujen latailua minullekin, niin silti ensimmäiset päivät menee siihen että kävelen kotona ympyrää ja mietin että millekähän sitä alkaisi. Usein mietin jo hyvissä ajoin mitä kaikkea teen sitten kun lapset eivät ole kotona ja tällä kertaa olen melko hyvin nuo tavoitteet saavuttanutkin. Isoin homma oli ehdottomasti lasten kerrossängyn hiominen. Maski naamalla tuli melko lämmin, joten hiominen piti tehdä useammassa pätkässä. Onneksi minulla oli sentään hiomakone käytössä. Käsin hiomalla olisin varmaan työn touhussa vieläkin. Vaikka tuo homma ei mitään rakettitiedettä olekaan, niin olen silti kiitollinen "rautakaupan tädille" joka antoi hyviä vinkkejä työhön. 
Tämän helteen takia esim. koiran kanssa puuhailu on ollut ihan  minimissä. Tuntuu että koko porukalta on veto niin pois, että mitään ylimääräistä ei kyllä jakseta tehdä. Tai no, nuorin kissa intoutuu välillä leikkimään, mutta muut vain loikoilevat ja syljeskelevät kattoon. :D Meillä on kyllä ilmastointilaite, mutta se ei ihan jaksa koko huushollia viilentää, kun ostin sen aikanaan pienempään tilaan.
Peppi on tuossa pihalla kyllä vähän leikkinyt naapurin koiran kanssa, mutta hyvin varovainen täytyy olla ettei lämpöhalvaus yllätä. Jostain syystä dogeilla tuntuu lämpöhalvauksen oireita tulevan melko herkästi ja olen ajatellut sen johtuvan leveästä kallosta. Siinä kun on pinta-alaa ottaa sitä lämpöä ja toisaalta lyhyeen karvaan ei eristävää ilmaa juuri ns. mahdu.
Muistelen että nöffeillä ei tätä ongelmaa ollut, mutta dogeista kolmella on ollut ainakin jonkin asteisia oireita.

Noita erilaisia käsitöitähän teen ahkerasti ja parhaillaan työn alla on yksi isompi virkkaushomma. Aloitin sen jo keväällä ja tässä kesän aikana olen sen kanssa hyvin päässyt eteenpäin. Luettua on tullut myös. Yle uutisoi vastikään että Maria Åkerblomista ollaan tekemässä elokuvaa ja koska hän on aikanaan kasvattanut tanskandoggeja ja kuulemma nöffejäkin, niin intouduin lukemaan hänestä ensin verkosta ja sitten hain kirjastosta hänestä kertovan kirjan. Samalla otin lainaan myös aihetta sivuavan kirjan, jossa kerrotaan Suomessa vaikuttaneista erilaisista uskonnollisista yhteisöistä, joissa on ainakin maallikon silmin aika kyseenalaista toimintaa. Jälkimmäisen kirjan nimi on Harhaanjohtajat. Mielenkiintoista luettavaa kumpikin. Erityisesti tuo Marian tarina vie niin mukanaan, että eilen illalla olin nukahtaa kirja sylissä ja silmälasit päässä.

Jos Maria Åkerblom ei ole sinulle tuttu, niin tietoa hahmosta löydät mm täältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Maria_Åkerblom