Alkanut syksy on ollut tosi lämmin. Nyt kun sää on vaihtumassa viileämpään, niin vointikin muuttuu. Ja liekö vähentynyt valon määräkin jo vaikuttaa siten että väsymys on valtava ja kivut huipussaan. Ihan hanurista on tämä tämmöinen olo ja elo. Mullahan on fibromyalgian lisäksi erikseen vielä tuo selkä, joka kipuilee. Sitä on ropeloitu ja tutkittu, mutta ei sieltä mitään vikaa löydy. Kipeä se kuitenkin on aina, joko enemmän tai vähemmän. Tällä hetkellä sen kanssa tilanne on sellainen että aamuisin selkä on kipeä ja jäykkä, mutta sitten istuiltaan se vertyy jonkin verran. Kävellessä selkä kipeytyy myös ja jalat tahtoo puutua. Tympiää.

Olen kesän aikana saanut tehtyä jämälangoista aaltokuvioisen sohvanpäällisen virkkaamalla. Tämä oli ihan iso projekti, vaikka en sitä mitenkään hiki päässä tehnytkään. Käytin eri värisiä lankoja siten että väliin tuli aina valkeaa ja värit menee sateenkaaren värien tapaan. Sen jälkeen tein loppuun tyttärelle aloittamani villasukat Nalle-langasta. Sitten virkkailin vähän alkua uuteen toppiin ja jatkoin Synkät kuteet -kirjasta pitkää neuletakkia jonka olen aloittanut jo aiemmin. Niin ja sitten yksi puuvilla-lankainen neuletakkikin on työn alla, mutta koska hukkasin sen puikot, niin se on nyt tauolla.
Löysin yhden vanhan työnkin jonka olen aloittanut jo vuosia sitten: valkeat Arkadian Ullat. Langasta ei ole mitään käsitystä mitä se on, joten purin aloituksen, punnitsin langan kahteen samankokoiseen kerään ja tein sukat kärjestä aloittaen niin että osaan paremmin katsoa miten pitkiin sukkiin lanka riittää. Ihan hyvän mittaisen varren sain niihin tehtyä, mutta koska en tosiaan tiedä mitä tuo lanka on (note to self: Säilytä vyötteet) niin ne päätyi unisukiksi.

Kävin ostamassa toisenlaisen, liukuvärjätyn langan sitä silmällä pitäen, että teen toiset Arkadian Ullat itselleni ihan käyttöön. Lankakaupassa oli tuosta langasta tehty mallisukka ja näytti että siinä kuvio pääsee näkyville vaikka langassa onkin väriä, niin rohkenin sen ostaa. Ensimmäisessä kerässä oli kyllä joku vika, koska lanka katkeili ihan kiristäessäkin. Sain vaihtaa langan uuteen kerään ja otin vielä eri erästä, että jospa se nyt olisi oikeanlaista. En ole vielä sitä aloittanut, kun tahkoan tuota Synkät Kuteet -neuletakkia. Se on siis tuollainen gotti-henkinen luurankotakki, johon mulla on etukappaleet jo tehtynä. Voin kertoa että saa ihan tarkkana olla noiden silmukoiden kanssa. Ekan takakappale-yritelmän jouduin purkamaan kun huomasin että mun olisi pitänyt olla menossa jo muutama rivi pidemmällä, eli jossain kohtaa ohjetta olen seonnut laskuissa ja tehnyt samaa kohta useammin kuin mitä olisi pitänyt. Helpommissa kohdissa pystyy katsomaan televisiota tai elokuvaakin samalla, mutta vaikeammissa saa kyllä olla tarkkana että kaikki menee oikein. Kovin montaa kertaa kun ei huvittaisi purkaa ja aloittaa alusta. Aloituksessakin kun on jo yli 140 silmukkaa. :D

 

20180811_083907.jpg

 

008.jpg